Simpozion national de fizica in judetul Brasov

Fizica este disciplina ce stă la baza înţelegerii lumii ca întreg, fiind veriga între abstractul matematicii şi multitudinea aplicaţiilor practice ale secolului în care trăim. Astfel, cadrele didactice din judetul Brasov au hotarât să organizeze pe data de 10 mai un simpozion naţional de fizică cu scopul de a prezenta problemele actuale ale disciplinei şi de a încuraja contactele ştiinţifice. De asemenea, cunoaşterea reciprocă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar,  precum şi a noutăţilor din domeniul materialelor didactice necesare în procesul de predare –cercetare-învăţare a fizicii a fost un alt scop al acestei activităţi.
 
Licee precum C. N. I. “Grigore Moisil”, C.N. Unirea, ambele din Braşov sau Grup Şcolar “Av. dr.”Ioan Şenchea“ din judetul nostru au răspuns cu plăcere acestei invitaţii. Elevii au participat cu plăcere şi interes la prezentarea unor proiecte foarte interesante cum ar fi ,,Studiul circuitelor de curent alternativ folosind reprezentarea în numere complexe”, ,,Laborator de fizică interactiv 3D “, ,, Din culisele sariturii lui Felix Baumgartner “ şi ,,Conducta de lumina”. Totodată, profesorii coordonatori au luat parte la prezentarea unor metode de predare-învăţare moderne corespunzătoare diversităţii nevoilor de învăţare la nivelul clasei, cât şi la diseminarea exemplelor de bună practică în domeniul educaţiei şi în special al predării interdisciplinare a fizicii.
 
La finalul simpozionului,  cele mai deosebite şi variate proiecte au fost premiate. Astfel, locul I a fost ocupat de către echipa  Colegiului Naţional Unirea din Braşov pentru ingeniosul mod de a pune în scenă un ,,Laborator de fizică interactiv 3D”, dar şi de o echipă formată din doi elevi ai Colegiului N. I. “Grigore Moisil” Braşov pentru proiectul intitulat ,,Program pentru simularea rezonanţei circuitelor RLC-serie şi RLC-paralel”. Pe langă acestea, s-au acordat şi doua premii speciale.

Atât profesorii cât şi profesorii au fost foarte încântaţi şi mulţumiţi de această zi. Fiecare a descoperit ceva interesant şi a petrecut câteva ore în compania altor persoane pasionate de această artă a forţelor şi a interacţiunilor- fizica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu