Egipt - vacante de neuitat

Datorita faptului ca este unul dintre cele mai vechi state din lume, Egiptul a reprezentat inca de pe vremea romanilor o destinatie extrem de atragatoare! Fiind primul stat inzestrat cu administratie, fiscalitate, justitie, sau chiar armata, Egiptul sta la baza tuturor statelor civilizate din ziua de astazi. Existenta egiptenilor se datoreaza in primul rand prezentei Nilului, acesta fiind singurul curs de apa ce strabate tara, cat si culturii lor mileniare! Pe teritoriul acestui stat s-a dezvoltat atat unul dintre cele mai importante orase din intreaga lume, cat si una dintre primele civilizatii ale omenirii! Chiar daca este un stat extrem de vechi, Egiptul reprezinta interes enorm chiar si in ziua de astazi pentru diversi cercetatori sau turisti! Tone de aur si sute de situri arheologige au fost descoperite pe aceste teritorii, reprezentand o dovada veridica in privinta gradului de civilizatie a egiptenilor antici. Cu toate astea, suntem siguri ca multe dintre comorile de atunci inca zac ascunse sub dunele de nisip ale desertului...
Posteritatea a mostenit o serie de constructii impresionante odata cu disparitia Egiptului antic! De mentionat sunt, evident, in primul rand piramidele lui Keops, Kefren si Mikerinos (din pacate, acestea sunt unele dintre putinele care inca au rapas intregi), sfinxul, templele, mormintele, obeliscurile, comorile de aur, argint si pietre pretioase, si, de ce nu, chiar si palatele! Fiecare bun mentionat anterior are o valoare evident, inestimabila, si sugereaza faptul ca Egipt este o tara mult mai mult decat complexa! Egipt este o natiune ce se bucura de o istorie inca invaluita in mister!
Atat litoralul mediteraneean cat si cel de la Marea Rosie sunt vestite in intreaga lume. Cel din urma are o apa aproape fierbinte, in timp ce nisipul extrem de fin este incalzit constant de razele soarelui tropical. Desi poate economia tarii nu o arata, hotelurile egiptene se numara printre cele mai luxoase din intreaga lume, si se bucura de servicii ireprosabile! Excursia pe aceste meleaguri cu siguranta, nu poate fi regretata!
In Egipt exista doua tipuri diferite de clima: subtropicala si tropical desertica. Regasita in prima parte a tarii, in zona Marii Mediterane si a Deltei Nilului, clima subtropicala este caracterizata prin precipitatii scazute, precipitatii ce scad in deosebi pe parcrusul iernii. Media acestora atinge undeva in jur de 160 mm pe an. Totusi, climatul tropical desertic este caracterizat atat prin temperaturi deosebit de ridicate, cat si prin precipitatii aproape inexistente. Din acest motiv s-ar parea ca cea mai potrivita perioada a anului pentru a vizita Egiptul este primavara. In lunile martie si aprilie, temperaturile jongleaza intre 20 si 22 C.
Cu toate astea, indiferent de perioada in care va planificati sejurul, indicat pentru bugetul dvs. ar fi sa apelati la servicii de tip early-booking. Motivul? Egipt este o tara extrem de vizitata de turisti. Din acest motiv, numarul locurilor de cazare, este, evident, limitat. Pentru a evita experientele neplacute de genul, agentiile ce ofera servicii de acest tip asigura locurile pentru clientii lor. De mentionat este si faptul ca aceasta metoda este mult mai prietenoasa buzunarului dvs., pretul intregii excursii fiind mult mai ieftin decat in mod normal.
Pe langa piramide si sfinx, muzeul egiptean adaposteste poate chiar una din cele mai mari colectii de antichitati egiptene din lume. Avand mai bine de 136.000 de exponate, printre care se numara bijuterii, sarcofage, picturi, haine traditionale, vase, unelte, arme, etc., acest obiectiv turistic ar trebui sa se afle fara doar si poate la inceputul listei dvs. de prioritati. De asemenea, consideram ca vechiul bazar, Khan el-Khalili, bazar ce dateaza inca din anul 1382, este de asemenea un obiectiv turistic important. Cu toate astea, partea veche a capitalei este mult mai fascinanta decat ne-am astepta. Aici, se regasesc o serie de moschei vechii, unice in lume. Dintre acestea amintim: Al Qahira Fatima,vAl-Azhar, Al-Hakim Mo, Aqmar sau chiar Lulua.
Pentru cei care nu stiau, Alexandria este al doilea cel mai important oras din intregul egipt. De ce? Datorita Coloanei Pompeiului, coloana construita exclusiv din granit roz, al carei scop este cinstirea imparatului roman Diocletian. Aceasta are o inaltime de nu mai putin de 25 de m si este amplasata in mijlocul unui sit arheologic, drept pentru care se bucura de o priveliste absolut uluitoare catre mare.
Evident, daca mergem in Egipt 2013, mergem si la cumparaturi? Cu ce ne putem intoarce de aici? In primul rand cu bijuterii! Atat cele din aur cat si cele din argint se bucura de preturi mult mai accesibile decat oriunde altundeva. Calitatea de care dau dovada nu este, sub nici o forma, indoielnica, ci mai mult remarcabila. Pietrele folosite sunt naturale, colorate, care mai de care mai elegante. Preturile? Accesibile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu