De ce sa alegi Dubai?

Locuitorii din Emirate sunt deosebit de ospitalieri si patriotici, dezmintand astfel ideile preconcepute prin care Emiratele Arabe Unite reprezinta parte a unui "Orient Mijlociu" nediferentiat. Aici, barbatii sunt imbracati intr-un alb impecabil, in timp ce femeile sunt pline de farmec in negru (pantofii lor dezvaluind imediat stilul privat al acestei mode din Golf).

Sa traiesti in "stil arab" inseamna sa te cazezi in zona din jurul splendidului Burj Khalifa, sa faci o plimbare in jurul lacului si sa incerci mancarurile arabe delicioase in Al Manzil Courtyard, parfumat cu narghilele in timpul serii. Alternativ, poti face o vizita turnurilor istorice din Bastakiya, pentru a asculta chemarea la rugaciune si visul de o noapte, perfecte pentru o vacanta in Dubai.

Unde te cazezi?

Raffles este o piramida de sticla mare cu un far luminos la apogeu. Apartamentele sunt de bun gust si moderne, cu vederi fantastice asupra orasului si suficiente baruri si restaurante pentru a manca in timpul zilei.

Al Maha este departe de agitatia orasului intr-o zona conservata de desert. Fiecare vila de corturi in stil arab are vedere spre dunele de nisip si are propria piscina infinita. Te poti uita la animalele salbatice direct de la terasa si te poti bucura de liniste.

Unde mananci?

Du-te la Shindagha, cea mai veche parte a orasului, pentru o experienta autentica in  Emirate. Mergi pe jos de-a lungul malului marii si o sa dai de faimosul Kan Zaman.

Pentru mesele sofisticate, Reflets (InterContinental) iti va oferi ceea ce cauti.

Unde bei?


Basta Art Cafe in cartierul vechi Bastakiya are o curte racoroasa - perfecta pentru a scapa de orasul modern si de agitatia turistica. Unul dintre cele mai spectaculoase locuri de distractie il reprezinta Raffles, chiar in varful piramidei, cu vedere asupra orasului.

De unde cumperi?

Cele mai multe cumparaturi se fac in interiorul mall-urilor uriase. Dubai Mall este cel mai mare din lume, avand creatii de inalta calitate, de la fiecare designer de renume. Daca cumparaturile nu sunt punctul tau forte, viziteaza Aquarium, apoi fa un tur al imprejurimilor pentru a gasi comori ascunse ale orasului, de la designeri de tip boutique, la delicii second-hand.

Ce sa faci in Dubai?

Dubai are acum propria colectie de arta si mai mult de 50 de galerii. Una dintre cele mai bune este arta contemporana a Orientului Mijlociu.
Arabian Adventure include o serie de activitati palpitante peste dune de nisip intr-un 4x4, camila - echitatie, dans din buric etc. In concluzie, Dubai-ul este mai mult decat o atractie turistica, Dubaiul devine un stil de viata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu