Haine pentru caini – Necesitate sau moft?

Cu siguranta, ai vazut cel putin o data pe strada caini de talie mica, precum cei din rasa Chihuahua sau Yorkshire, imbracati cu tot felul de hainute si accesorii. Cei mai multi dintre noi se intreaba daca acest lucru este, cu adevarat, important si necesar. Are cainele nevoie de o garderoba sau este doar un moft, un truc al industriei animalelor de companie de a face un ban in plus? Ei bine, este un pic din ambele.

S-a constatat ca rasele de caini mici si cainii care au parul scurt nu sunt in masura sa mentina o temperatura buna a corpului, mai ales atunci cand acestia sunt inca pui. Catelusii obtin caldura optima pentru corpul lor de la mama, doar astfel ei pot supravietui. Mai ales atunci cand afara sunt temperaturi foarte scazute, puii de caine care au putin par pe trupusorul lor trebuie sa aiba neaparat o hainuta care sa ii apere de frig. Aceasta situatie este similara cu cea in care un om iese afara dezbracat, cand este ninsoare, vant si un aer foarte rece.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa iti arunci toate economiile pe hainute pentru caini. Este suficient sa cumperi cateva jachete, care sunt confortabile si calde, si eventual, o haina mai groasa. Daca pe strazi s-a asternut gheata, polei sau zapada, ar fi o idee buna sa achizitionezi si o pereche de cizmulite. Acest lucru va mentine picioarele catelului dumneavoastra calde si protejate de gheata sau de eventuala sare de pe strazi. Totodata, cainii care au blana ce trebuie protejata si uscata pot purta aceste jachete care sa ii apere de precipitatii.

Este foarte important ca hainutele pe care le cumperi pentru cainele tau sa fie confortabile si practice, altfel nu ai facut decat sa arunci banii pe apa sambetei. Daca micutul animal poarta o haina inconfortabila si care il jeneaza, atunci acesta se va chinui de fiecare data cand o va imbraca. De regula, puloverele, hanoracele si jachetele sunt piesele vestimentare care sunt destul de confortabile pentru fiecare rasa de caine. El poate purta aceste hainute chiar si in casa daca este racit sau daca trebuie sa-si mentina o caldura mai ridicata a corpului.

Pe de alta parte, exista anumite rase de caini care au un par ce atrage lumina solara intr-un mod pronuntat si, acestia au o piele foarte sensibila ce poate fi arsa de razele ultraviotele. Din acest motiv, acesti caini trebuie sa poarte hainute, evident, mai subtiri pe timp de vara. Daca, totusi, nu doresti ca animalutul tau sa sufere de prea multa caldura atunci cand sunt temperaturi foarte ridicate, ai putea sa aplici putina crema cu protectie solara mare, pe zonele de pe corpul cainelui care au mai putin par si sunt expuse arsurilor, precum urechile, capul si stomacul.

Din fericire, in zilele astea poti gasi la aproape orice petshop o categorie cu haine si accesorii pentru caini, cu diverse modele si marimi, care se pot potrivi cu usurinta animalutului tau ce trebuie protejat si incalzit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu