Tratamente de frumusete in timpul sarcinii


Viitoarele mamici sunt extrem de atente si se preocupa nu doar de alimentatia lor pe parcursul celor 9 luni de sarcina, dar si de tratamentele de infrumusetare la care se supun in acest interval, produsele chimice daunatoare fatului fiind trecute pe „Lista neagra” a substantelor cu care acestea evita sa intre in contact. Pe rationamentul conform caruia, atat timp cat acestea nu intra in organism, nu au cum sa afecteze fatul, femeile insarcinate sunt interesate sa afle ce le este permis si ce nu in materie de tratamentele referitoare la frumusetea lor exterioara.

Asadar, iata cateva sfaturi ce s-ar putea arata de un real folos pe perioada graviditatii:

Produsele cosmetice

Confuntandu-se cu schimbarile prin care corpul e nevoit sa treaca pe parcursul lunilor de sarcina, femeile au nevoie de un mic ajutor din partea produselor cosmetice pentru a-si recapata increderea de sine. Cu toate astea, produsele bogate in chimicale ori vitamine care promit a stopa imbatranirea, contin numeroasi factori daunatori, atat pentru tine, cat si pentru fatul tau. Iata asadar produsele cosmetice interzise in mod absolut pentru femeile gravide:

Accutane (acidul retinoic) – prescris de catre medic contra acneei, substantele din compozitia sa pot cauza malformatii (deseori ireversibile) pentru copil, uneori chiar retard mintal ori deficiente de vorbire. Daca, fara sa fi consultat in prealabil un medic specialist, ati inceput un tratament pe baza de acid retinoic, acum e momentul sa ii puneti capat si sa va prezentati in cel mai scurt timp la medicul dermatolog, cel care va va indruma pentru un control amanuntit la doctorul care va monitorizeaza sarcina, pentru a sti daca bebelusul dvs. a fost sau nu afectat.

Produsele cosmetice anti-imbatranire, bogate in vitamina A, pot, de asemenea conduce la malformatii in cazul copilului, asta daca vitamina amintita e prezenta intr-un dozaj mare.

Inainte te intrebuintare, e recomandat a se citi cu atentie lista de ingrediente din care crema anti-rid este alcatuita, iar daca ceva nu vi se pare clar, ori nu intelegeti anumite denumiri, indicat e sa consultati sfatul medicului.

Impachetarile corporale si baile fierbinti determina o crestere a temperaturii corpului, iar asta poate dauna grav sarcinii si, implicit, copilului. In cazul impachetarilor, riscul de deshidratare este crescut, ceea ce poate duce in unele cazuri la o nastere prematura.

Ceara de epilare pubiana

Contrar temerilor nefondate ale unora dintre femeile insarcinate, acest tip de procedura cosmetica nu implica riscuri nici pentru mama, nici pentru copil. Niciunul dintre cei doi nu e afectat prin aplicarea cerii epilatoare, atat doar ca, din cauza sensibilitatii crescute a mamei din aceasta perioada a graviditatii, ea ar putea resimti o intensificare a durerii decat in mod normal. Cu toate acestea insa, unele femei au declarat ca, in urma smulgerii firelor de par, au aparut anumite vase de sange sparte in zona inghinala.

Vopsitul parului in timpul sarcinii

In momentul in care alegi vopseaua de par, ar trebui sa te uiti dupa una bazata pe uleiuri de plante sau henna, pentru a incerca a te feri de compusii chimici ce ar putea fi absorbiti de pielea capului.

Astfel, mai ales in primul trimestru de sarcina, e necesar a se evita astfel de vopsele care au in compozitia lor substante daunatoare ce pot degenera in cancer, chimicalele reusind sa treaca chiar si prin placenta, ajungand, astfel, la bebelusul predispus in acest mod la malformatii congenitale.

Asteapta, asadar, sa apelezi la vopselele de par doar dupa primele trei luni de sarcina, iar ulterior acestui interval, fa-o doar de cateva ori, fara a depasi cantitatea de vopsea recomandabila, clatind din abundenta pielea cu apa, la final. Pe cat posibil, incearca sa nu iti vopsesti sprancenele, caci o eventuala infectie la ochi ar fi periculoasa atat pentru tine personal, cat si pentru procesul nasterii.

Poti participa/vedea aici, un sondaj la care au raspuns unele mamici privind numarul de vopsiri in sarcina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu