Jocuri de colorat, jocuri de desenat, jocuri logice, jocuri de puzzle dar si jocuri de strategie sau jocuri cu ferme - toate acestea sunt printre preferatele copiilor, dar si ale parintilor. Cata vreme sunt inofensive si nu incita la violenta, jocurile disponibile pe internet sunt una dintre activitatile educative cele mai iubite de cei mici, in orele pe care le petrec in casa.
Oferta de jocuri online este la acest moment una uriasa, fie ca vorbim despre site-uri in limba romana sau despre site-uri in alte limbi. De la jocuri cu super-eroi la jocuri cu impuscaturi, monstri sau zombie, jocuri cu curse de masini, motociclete sau alte mijloace de locomotie, pana la jocuri de puzzle, de strategie sau de colorat, cei mici au la dispozitie numeroase categorii din care pot alege. Care dintre aceste jocuri le sunt sau nu benefice, care dintre ele le sunt sau nu permise, ce perioada de timp au voie sa petreaca in fata calculatorului si mai ales ce site-uri au voie sa acceseze in functie de continut, este decizia pe care fiecare familie in parte o ia pentru copiii sai. Desi psihologii recomanda, in general, evitarea jocurilor violente, a jocurilor cu impuscaturi sau cu o animatie foarte vie, care incita la agresivitate sau care pot obosi excesiv creierul copiilor, exista si familii in care cei mici au voie sa isi incerce “talentele” de lunetist sau de luptator, de sofer de raliu sau de super-erou, in functie de jocul pe care il aleg. Evident, este si o chestiune de varsta, pentru ca nu orice copil de doi-trei ani poate avea indemanarea sa joace un joc cu impuscaturi sau un joc in care trebuie sa mentina masina de curse pe drum drept.
Insa, in principiu, recomandarea pentru parinti este sa isi supravegheze copilul atunci acesta se joaca online si sa incerce, pe cat posibil, sa selecteze cu atentie site-urile pe care acesta le acceseaza si continutul cat mai adecvat varstei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu