Sandra Brown este un nume la fel de cunoscut pentru generatiile nascute intre anii ‘50-’60 pana in anii ‘80-’85, cum este si Dallas sau Tanar si nelistit. Acestea sunt brandurile care au explodat in Romania post revolutie si s-au impamantenit atat de bine in mintea colectiva, incat e aproape imposibil sa le elimini.
Tin minte ca atunci cand eram mica, aceste carti scrise de Sandra Brown erau un fel de placere vinovata a adultilor si fructul interzis al copiilor, de aceea si fascinatia asta atat de mare pentru cartile ei; atunci cand aveam ocazia sa prindem in mana carti Sandra Brown, le citeam ascunsi, pe nerasuflate, cu frica in san de a nu fi prinsi. Scenele de amor pe care le citeam acolo ne faceau sa rosim si sa ne fastacim, dar si sa ne simtim puternici, ca si cum am sti un secret pe care il stiu numai cei alesi.
Pentru cine nu stie cine este Sandra Brown, ea este o scriitoare nord-americana de literatura romantica, care a publicat de-a lungul carierei sale si sub pseudonimele Rachel Ryan, Laura Jordan si Erin St. Claire. La vremea respectiva, romanele Sandrei Brown erau incadrate in literatura romantica, dar pentru vremea aceea erau similare cu romanele pe care astazi le incadram in literatura erotica. Insa, daca vei citi vreodata cateva carti Sandra Brown, vei vedea ca erotismul pe care il foloseste ea este mai degraba un romantism, un erotism atat de romantat, incat nici acum nu stiu de ce parintii ne interziceau aceste carti. Dar vremurile erau altele, iar ceea ce adolescentii din ziua de azi cunosc, noi nici nu visam.
Nu sunt un fan Sandra Brown, dar pentru ca imi aduce aminte de copilarie si pentru ca ma relaxez citind cartile ei, mi se intampla sa ma pun seara in pat, dupa o zi extenuanta de munca si sa iau o carte de-a ei in mana. Nu stiu cate se mai gasesc in librarii, eu mi-am comandat online. Eu sunt un fan al acestui sistem, mai ales cand a comanda carti online este atat de simplu si de comod. Dar puteti cauta si in librarii, cu siguranta veti gasi cateva titluri, cel putin din cele nou aparute, daca nu din cele devenite clasice. Eu zic ca merita macar sa incercati sa intelegeti de ce era febra atat de mare cu aceste romane, o febra similara cu cea creata de cartile lui Paulo Coelho.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu