Puzzle

Azi am avut o întrebare la status pe messenger care m-a trecut prin minte încă de dimineaţă. Era retorică pentru mine dar nu şi pentru alţii. Trei prieteni mi-au dat câte un răspuns.
Întrebarea era: Când se termină pisele de puzzle ce se întâmplă?
Iată şi răspunsurile celor trei:
  • imaginea e completă
  • se întâmplă că ai terminat tabloul.. sau e posibil să fi pierdut pe drum piese
  • când se termină te opresti, observi.. admiri ceea ce ai reuşit
Mi-au plăcut toate trei răspunsuri. Mi-au schimbat perspectiva asupra unui lucru interesant la momentul de faţă, într-una mai bună, şi cred că răspunsul tău ar fi tot pe aici. Totuşi, tu cum ai răspunde?
Iată şi un răspuns care m-ar surprins: “Piesele de puzzle nu se termină niciodată!”

Terenuri in jurul Bucurestiului

Datorita scaderii preturilor in domeniul imobiliar din ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane iau in considerare achizitia unui teren si construirea unei case. La momentul actual, se pare ca, costurile totale pentru un astfel de proiect ajung la acelasi nivel ca al unui apartament de doua camere acum 5 ani.
Cel mai greu pentru cei care locuiesc in Bucuresti si in imprejurimile acestuia este sa hotarasca cea mai buna zona in care sa isi construiasca viitoarea casa. In acest moment exista nenumarate anunturi cu terenuri in jurul Bucurestiului la preturi mici, si decizia de achizitie devine din ce in ce mai dificila.
Iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in considerare in momentul in care va hotarati sa cumparati terenuri langa Bucuresti sau imprejurimile acestuia:
-    Infrastructura: este foarte important sa aveti acces cat mai facil catre oras, si cum timpul pe care il veti face pana la locul de munca va creste este bine sa incercati sa alegeti o zona ca sa va permita acces usor la metrou sau sa nu fie foarte aglomerata
-    Distanta fata de locul de munca sau centru:  iarasi ma refer la timp pentru ca mi se pare unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand luam o decizie de achizitie a unei case sau un teren. Este important ca timpul pana la munca sa fie cat mai redus astfel incat sa reusim sa petrecem mat mai putin timp pe drum si cat mai mult acasa
-    Distanta fata de gradinita/scoala/magazine:  este in mod cert important sa ai acces la toate cele necesare, pentru ca in general decizia de a construi o casa este una pe care o faci pentru o perioada lunga de timp.
-    Vecinii:  poate nu este un aspect important pentru toti dar pentru mine calitatea vecinilor poate insemna un accept sau un refuz de cumparare al unui teren
Pe langa aceste aspecte sunt sigura ca fiecare dintre noi are si alte criterii de selectie, importante este sa ne simtim bine si linistiti atunci cand pasim pragul casei noastre.

Ce se întâmplă în fiecare sesiune

Mai sunt câteva zile şi intru în sesiune. Ha! Totuşi săptămâna aceasta e mult mai importantă, dintr-o anumită perspectivă. Acum trebuie să predau toate proiectele fără de care nu pot intra în examene. O săptămână full pe care se pare că am început-o cu stângul, mai ales după ce am fost atenţionat că am categorisit o persoană drept superficială, cu toate că nu era cuvântul cel mai potrivit. În fine.
Sesiune. Mereu în sesiune găsesc multe alte lucruri de făcut, care de altfel trebuiesc făcute, dar care numai în perioada examenelor au farmec pentru mine, în rest no. În fiecare sesiune adun un teanc de cărti, sau o listă cu cărţi ce mi se par foarte intreresante şi pe care doresc să le citesc. Imediat ce se termină sesiunea dispare parcă şi interesul pentru lectură şi teancul de cărţi – fără a le fi citit – şi lista şi tot. Acum mi-am descărcat de pe torentcreştin o serie de cărţi în format electronic iar câteva mi-am propus să le citesc. Iată ce cărţi mi s-au părut interesante şi chiar doresc să le citesc după ce termin sesiune sau, în funcţie de timpul disponibil, chiar în sesiune:
  • Credinţa creştină normală – Wachman Nee,
  • Doar pentru EA – Shaunti Feldhahn,
  • Doar pentru EL – Shaunti şi Jeff Feldhahn,
  • Dumnezeu nu joacă zaruri – Edmond Constantinescu,
  • Eu, Barbatul – John Eldredge,
  • Dezamagit de Dumnezeu – Philip Yancey,
  • Viata condusa de scopuri – Rick Warren (să o recitesc),
  • Imitatio Cristi  – Thomas Kempis,
  • ISUS pe care nu l-am cunoscut – Philip Yancey.
Nu sunt scrise într-o ordine anumită dar vrea să le citesc pe toate şi mai sunt căteva de care încă nu am făcut rost. Am o nouă cunoştinţă care citeşte foarte mult. La început, când îmi spunea cât de mult îi place să citească, mi se părea ciudat ca unei persoane, în ziua de azi când tehnologia e atât de avansată, să îi placă atât de mult să stea cu nasul în cărţi. Azi dimineaţă am trecut prin Moll Moldova pe la Diverta. Mi-am dat seama că de fiecare dată când am ajuns în zonă am mers la Diverta să văd ce cărţi mai sunt. Cred că azi am stat mai bine de o jumătate de oră pe acolo. Găsisem câteva cărţi care m-au captivat.
Mi-am propus să încep şi eu să citesc pentru că, după câte am văzut, nu e chiar plictisitor a citi. Mă întreb dacă după ce se va termina sesiunea voi mai avea aceeaşi dorinţă aprinsă de a citi.. Sper să fie la fel totuşi.

Daca as putea ce as vrea sa fiu?

O floare: trandafir
Un anotimp: vara călduroasa
O culoare: mov
Un animal: tigru
Un obiect vestimentar: geanta
O piese de mobilier: canapea
O piesa muzicala:  Flo Rida Feat T-Pain - Low
Un vers: dacă dragoste nu e,nimic nu e
Un peisaj: luna pe un cer instelat intr-o noapte calda de vara
Un obiect:  stilou
Un instrument muzical: chitara
Un copac: brad
Un oraș: Paris
O persoana publica:Jason Statman
O alta persoana apropiata: mama mea
O carte: Despre dragoste și alți demoni
Un fel de mancare: pui la rotisor
Un super erou: ZuperEU )
Un fenomen al naturii: ploaia
O mașina: AUDI A6
Un fruct: cireasa
O parte a corpului: mainile
Un film: PS.I love you