Rupturi in comunicarea reala

Trecem printr-o perioada de criza economica foarte grava si lunga. De cel putin 3 ani astept ca situatia sa se imbunatateasca dar in loc sa mearga treburile mai bine, in fiecare an parca totul merge spre negativ. Nu sunt o persoana ghinionista. Cel putin nu ma consider asa. Consider ca toate micile insuccese au rolul de a ne invata ceva si mai ales de a ne face sa evitam aparitia problemelor de aici inainte. 

De cand eram un copil, am iubit tehnologia si tot ce inseamna ea. Televizoarele care din alb negru au devenit color, din lemn au devenit de plastic, din negre, argintii, din mici au devenit din ce in ce mai mari, apoi mai subtiri, apoi din ce in ce mai bune din punct de vedere al reproducerii decorului natural, si mai apoi computerele care au pornit ca fiind asa de mari incat ocupau o camera maricica, iar astazi au ajuns sa fie atat de mici incat ne incap in buzunarul de la pantaloni. Eu nu consider ca am un telefon cu un computer atasat de el. Eu consider ca am un computer cu o functie telefonica. De fapt asa este. Avand in vedere ca pe smartphone-ul meu gasesti mai multe jocuri cu masini decat numere de telefon si mai multe fotografii decat sms-uri, pot sa zic ca telefonul mobil de pe vremuri a fost inlocuit definitiv. De fapt daca stau sa ma gandesc asta e datorita retelelor sociale care in foarte scurt timp au devenit modalitatea preferata de comunicare si si interactiune intre tineri si nu numai. Pana si mama care e trecuta de 50 de ani foloseste retelele de socializare mai mult decat telefonul ca sa intre in contact cu prietenele cu care prefera sa isi petreaca timpul liber. Nu vad neaparat asta ca un lucru rau insa nici a bine nu-mi miroase. 

Tehnologia trebuia sa fie un ajutor, nu un dusman al umanitatii. Si ce mai inseamna umanitatea daca interactiunea umana si formarea legaturilor dintre oameni prin prezenta lor in acelasi spatiu, observarea si copierea tertipurilor si a patternurilor de comportament cat si adaptarea in functie de situatie a propriului comportament devin din ce in ce mai impiedicate? Vad din ce in ce mai des, oameni de varsta mea, la o bere, un ceai, o cafea care stau la aceeasi masa dar cu ochii in ecranele smartphone-urilor, necomunicand, poate doar razand pe sub mustata pentru ca au comentat la o poza de-a cuiva de la masa si asteapta ca instiintarea sa ii apara pe ecran. Nu mi se pare ok asta. Cred ca oricand, oriunde, se poate gasi un subiect de discutie si un mod de a te simti bine.

Discurs sef de promotie

Iata ca a sosit si ultima zi in care, cu dor in suflet, privim nostlgici la bancile goale din sala de clasa, la treptele scolii pe care le urcam in fiecare dimineata si la catalogul care timp de 8 ani ne-a fost un punct de sprijin sper reusita. A venit clipa cand ne vom indrepta sper un nou drum, vom tinti luna si vom deveni una cu stelele, vom fi liceeni.
 
Acum, aripile noastre s-au frant, zdrobite de greutatea apasatoare a lacrimilor indurerate ale despartirii. De pe campul amintirilor culegem astazi flori de „Nu-ma-uita” insangerate si le colectionam in cartea inimii sperand ca nu se vor ofili niciodata. Mi-e greu sa-mi imaginez ce va urma, pe ce culme ne va purta vantul visurilor noastre. . . tot ce-mi doresc este sa ma bucur de aceasta clipa, clipa de aur a copilariei mele.

  Mi-ar placea enorm sa mai traiesc inca o data acesti opti ani de zile, sa ma bucur si mai mult de scoala generala, de prieteniile legate cu colegii, de nazbatiile pe care le-am facut. Mi-as dori sa invat de doua ori mai mult, ca sa am un bagaj si mai mare de cunostinte. Mi-as dori sa reperzint din nou scoala la concursuri si olimpiade si sa va fac din nou mandri! Multe mi-as dori sa mai traiesc inca o data… din pacate, viata merge inainte si timpul nu sta in loc pentru nimeni. As vrea totusi sa prelungim aceasta festivitate cu o secunda, o clipa de nostalgie in stare bruta. Asta putem face, asta tine de noi, de noi toti, profesori, parinti si elevi.

 Se spune ca oamenii nu esueaza pentru ca tintesc prea sus si rateaza, ci pentru ca tintesc prea jos si nimeresc. Dumneavoastra, domnilor profesori, ne-ati ajutat sa lupam pentru idealurile noastre, ne-ati calauzit pasii aidoma unei luminite intr-o camera intunecoasa si ati reusit sa mentineti flacara sperantei mereu arzanda in sufletele noastre. Calea sper succes este lunga, iar noi nu suntem nici macar la jumatate. . . Cineva spunea odata ca cel mai important lucru e sa nu te opresti din mers. Nu conteaza ca te deplasezi incet, important e ca inaintezi! Dumneavoastra ati stiut sa nu ne lasa-ti singuri pe acest drum anevoios. Ati avut rabdarea sa ne invatati lucruri care ne vor fi de folos in viitor, dar cel mai de pret lucru invatat este acela de a fi un om cinstit, drept, demn, curajos, intelligent, perseverent si visator. Pentru toate acestea, promotia, 2014 va multumeste!
 
Ma intreb cum de au trecut anii? Cum de azi suntem la sfarsitul clasei a VIII-a, cand mai ieri eram a V-a. Apoi a VI-a. Apoi a VII-a si…am crescut.Am tot crescut.Azi, in acest moment solemn va cerem tuturor iertare pentru clipele neplacute si am vrea doar sa strigam, sa tipam „Nu mai vrem sa crestem! Nu vrem sa plecam! Nu vrem sa ne despartim!”Dar destinul e mut si surd la cerintele noastre, asa ca noi ne resemnam.Totusi nu vom opri potopul de lacrimi, nu vom opri durerea, doar o vom acoperi cu amintiri, amintiri din gimnaziu.
 
Acum, liceul ne asteapta cu portile deschise, gata sa ne primeasca sub aripa lui. Vom fi boboci, vom fi mai responsabili si mai intelepti. Un alt drum ne asteapta dupa aceasta curba reprezentata de examene, dar parca ne e frica sa pasim pe el. Parca nu vrem sa plecam de aici, de acasa. Totul o sa fie noi, vor fi multe schimbari, dorul ne va cuprinde pe toti si ne va macina pana cand ne vom acomoda cu noii colegi, noua scoala si noii profesori. Suntem curajosi si nu vom renunta! Vom merge pana la capat cu capul sus si cu amintirile de aici in suflet.
 
In incheire, doresc sa le multumesc si colegilor mei care mi-au fost alaturi mereu, care m-au sprijinit atunci cand mi-a fost cel mai greu, cu care am trait clipe de neuitat ! Sper ca prieteniile pe care le-am legat sa nu se stinga, iar atunci cand ne vom revedea sa ne amintim cu placere de acesti ani superbi! Multumesc! Fara voi, poate nu as fi fost astazi aici!

Simpozion national de fizica in judetul Brasov

Fizica este disciplina ce stă la baza înţelegerii lumii ca întreg, fiind veriga între abstractul matematicii şi multitudinea aplicaţiilor practice ale secolului în care trăim. Astfel, cadrele didactice din judetul Brasov au hotarât să organizeze pe data de 10 mai un simpozion naţional de fizică cu scopul de a prezenta problemele actuale ale disciplinei şi de a încuraja contactele ştiinţifice. De asemenea, cunoaşterea reciprocă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar,  precum şi a noutăţilor din domeniul materialelor didactice necesare în procesul de predare –cercetare-învăţare a fizicii a fost un alt scop al acestei activităţi.
 
Licee precum C. N. I. “Grigore Moisil”, C.N. Unirea, ambele din Braşov sau Grup Şcolar “Av. dr.”Ioan Şenchea“ din judetul nostru au răspuns cu plăcere acestei invitaţii. Elevii au participat cu plăcere şi interes la prezentarea unor proiecte foarte interesante cum ar fi ,,Studiul circuitelor de curent alternativ folosind reprezentarea în numere complexe”, ,,Laborator de fizică interactiv 3D “, ,, Din culisele sariturii lui Felix Baumgartner “ şi ,,Conducta de lumina”. Totodată, profesorii coordonatori au luat parte la prezentarea unor metode de predare-învăţare moderne corespunzătoare diversităţii nevoilor de învăţare la nivelul clasei, cât şi la diseminarea exemplelor de bună practică în domeniul educaţiei şi în special al predării interdisciplinare a fizicii.
 
La finalul simpozionului,  cele mai deosebite şi variate proiecte au fost premiate. Astfel, locul I a fost ocupat de către echipa  Colegiului Naţional Unirea din Braşov pentru ingeniosul mod de a pune în scenă un ,,Laborator de fizică interactiv 3D”, dar şi de o echipă formată din doi elevi ai Colegiului N. I. “Grigore Moisil” Braşov pentru proiectul intitulat ,,Program pentru simularea rezonanţei circuitelor RLC-serie şi RLC-paralel”. Pe langă acestea, s-au acordat şi doua premii speciale.

Atât profesorii cât şi profesorii au fost foarte încântaţi şi mulţumiţi de această zi. Fiecare a descoperit ceva interesant şi a petrecut câteva ore în compania altor persoane pasionate de această artă a forţelor şi a interacţiunilor- fizica.

Hoteluri ieftine aproape de Piata Unirii?

In cazul in care urmeaza sa ajungi in Bucuresti probabil ai obosit deja incercand sa cauti locul perfect de cazare. Stim ca si preturile sunt un impediment in special daca hotelul se afla in centrul orasului. Dar exista o solutie. Cautand hoteluri ieftine aproape de Piata Unirii am gasit deja locul ideal pentru tine: AVE Hotel Vila Parlament. Cu aspectul sau rustic-mediteranean si gradina verde care il inconjoara, acest hotel reprezinta o gura de aer proaspat in peisajul aglomerat si prafuit al Bucurestiului.

Banuim ca te intrebi care sunt serviciile oferite si care este raportul calitate-pret. Sa le luam pe rand. In primul rand o sa ai la dispozitie camere spatioase, amenajate intr-un mod nonconformist. Daca esti inca nehotarat ce fel de camera sa alegi noi iti sugeram sa consulti site-ul hotelului. Acolo vei putea analiza toate ofertele. Te anuntam ca indiferent daca calatoresti singur, cu perechea, cu prietenii sau familia, hotelul va avea intotdeauna disponibile pentru tine camere sau apartamente cu un design minunat. Totul depinde de aleger

Acest hotel ieftin aproape de Piata Unirii iti va oferi oaza de relaxare si liniste de care aveai nevoie. Indiferent ca este o deplasare in interes de serviciu sau o simpla vizita turistica acest loc te va face sa te simti ca acasa. In acest scop AVE Hotel Vila Parlament iti mai pune la dispozitie cateva facilitati gratuite: mini bucatarie complet utilata, televizor LCD, internet Wi-fi, baie cu jacuzzi si hidromasaj, aer conditionat si nu in ultimul rand o terasa amenajata si un loc pentru barbeque. In cazul in care aveti de sarbatorit o zi de nastere sau o aniversare in cuplu, nu trebuie decat sa va alegeti una dintre ofertele expuse pe site-ul hotelului pentru a va bucura de cadouri surpriza si tarife reduse.

English lesson

Dintotdeauna m-au pasionat limbile straine, mai ales engleza si italiana. Mi-a placut sa cunosc mai multe despre cuvinte, sa le stiu originile, semnificatiile…sa pot comunica cu turistii straini…sa inteleg cat mai multe atunci cand vizitez o tara.

Din nefericire, la scoala generala nu am avut cei mai buni profesori la limba engleza. Daca ar fi fost sa stiu astazi numai din ceea ce am invatat pe bancile scolii, probabil cunostintele mele s-ar injumatati. Am avut, insa, un privilegiu pe care putini de varsta mea l-au avut. In descurs de cativa ani, au calcat pragul casei multe echipe de americani. Si astfel, nevoita, a trevuit sa vorbesc, desi poate cu greseli.

De aceea, acest articol isi propune sa ofere o scurta lectie de engleza, despre Prezentul Simplu (Simple Present) si Prezentul Continuu (Present Continuous). Multa vreme nu am stiut diferenta dintre acestea doua.

In primul rand, desi amandoua se folosesc atunci cand vorbim la prezent si se pare ca coincid, se folosesc pentru situatii diferite.

Prezentul Simplu se utilizeaza atunci cand exprimam o actiune care se repeta, un obicei, un eveniment programat, un hobby sau pur si simplu ceva care se intampla des (ex. Merg la scoala in fiecare zi. – I go to school every day.) De obicei stim sa folosim acest timp datorita adverbelor: every day/week/month/year (in fiecare zi/saptamana/luna/an), often (deseori), once a week (o data pe saptamana), always (mereu) etc.

De asemenea, Prezentul Simplu se foloseste pentru actiuni generale (ex. Pisicile beau lapte. – Cats drink milk). Este un timp usor, care la forma afirmativa se formeaza din subiect, dupa care adaugam verbul. Singura exceptie este la persoana a III-a singular, cand se adauga –s sau –es. Mai sunt si alte situatii cand se folosestePrezentul Simplu, insa acestea doua sunt cele mai importante.

De cealalata baricada, gata sa ne incurce, sta mandru Prezentul Continuu. Acesta se foloseste pentru actiuni care se intampla acum (ex. Tu inveti engleza acum. – You are learning English now). Am precizat mai sus ca always il gasim la Prezentul Simplu, insa este o exceptie. Atunci cand este o actiune enervanta, care se repeta, un obicei stresant, ceva ce denota o emotie negativa, folosim Prezentul Continuu. (ex. Ea intotdeauna intarzie la ora. – She is always coming to class late). Prezentul Continuu se formeaza, la forma afirmativa, din verbul to be (la prezent) si verbul cu –ing.
Bineinteles ca mai sunt si alte situatii, exceptii si exemple. Nu este atat de greu, mai ales ca internetul abunda de informatii, astfel ca poti invata engleza simplu si usor, chiar si fara profesor. 

Cele mai ieftine destinatii pentru ski

Ski-ul nu a fost si nu va deveni niciodata un sport pentru oricine, fiind destul de mult conditionat de un buget important, atat pentru vacante si deplasari, cat si pentru echipamente si alte obiecte necesare. Cu toate acestea chiar si pentru cei dispusi sa faca eforturi pentru a se bucura de o vacanta pe schiuri, exista variante mai ieftine si totusi bine organizate si de calitate. Iar acestea vin din Europa de Est, din tarile vecine noua, dar – desigur – sa nu uitam si de ofertele autohtone.

Cel mai aproape de noi sunt partiile din Bulgaria, precum Bansko sau Borovets, aceasta din urma fiind cea mai veche dar si cea mai mare partie bulgareasca, nou modernizata si dotata. Bansko este si ea o optiune foarte accesibila romanilor, mai ales ca este si ideala pentru turismul in familie. Fara doar si poate agentiile au aici una dintre cele mai interesante oferte ski.

Mai la nord de Romania, nu putem uita de Zakopane, cea mai celebra statiune poloneza, si ea in prezent in curs de modernizare.

In Slovacia o varianta numai buna pentru cei cu buget redus o reprezinta celebra deja statiune Jasna, o destinatie de top pentru schiori si snowboarderi care sunt atrasi aici de zona cu o zapada super, pe de o parte si pe de alta parte mancare si bautura ieftina si atmosfera cool. Este o statiune perfecta pentru incepatori, pentru cei de nivel mediu si poate oferi ceva provocari si pentru schiorii avansati.
Poate una dintre cele mai celebre statiuni low cost este si Vogel, Slovenia.  Desi se adreseaza in principal incepatorilor si celor care sunt usor familiarizati cu acest sport, Vogel are suficiente optiuni in afara pistei pentru initiati.

Mica dar cu un spirit de vacanta foarte prezent, Poiana Brasov se poate situa cu brio in topul celor mai ieftine statiuni de ski. Partiile sale sunt perfecte pentru incepatori, chiar si pentru copii, ca si pentru cei de nivel mediu. De asemenea, sistemul de ski lift-uri a fost imbunatatit si un efort in plus este si instalarea tele-gondolei.

Aplicatia minune ma salveaza

M-am decis ca e timpul sa imi reimprospatez limba franceza, un pic ruginita, din cauza faptului ca nu a mai fost utilizata din anul intai de facultate. Din fericire am descoperit o aplicatie, pe care repejor mi-am si instalat-o pe telefonul meu “inteligent”. Aplicatia se numeste Duolingo si imbina utilul cu placutul facand procesul de invatare mult mai simplu. Iti poti alege de la inceput care este limba pe care doresti sa o inveti si esti luat de la notiunile de baza si dus, pas cu pas, mai departe.  

Partea interesanta este ca aceasta aplicatie iti exerseaza doua limbi straine, pentru ca raspunsurile tale vor fi toate in limba engleza, asa ca daca ai sansa sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura. Un alt punct forte al acestei aplicatii minune sta in lectiile audio. Orice limba ai selecta, ai sansa de beneficia si de lectii audio. Asta iti e de foarte mare ajutor pentru ca prinzi modul in care trebuie sa pronunti un anumit cuvant. Nu cred ca poti stapani in totalitate, o limba, in doar cativa lectii facute cu ajutorul telefonului, insa cu siguranta iti poti imbunatati cunostintele lingvistice. Trebuie sa recunosc ca ma atrage mai ales pentru ca face totul sa para o joaca si in acelasi timp te face sa fii concentrat pe ceea ce faci. Dragut, nu?

Tratamente de frumusete in timpul sarcinii


Viitoarele mamici sunt extrem de atente si se preocupa nu doar de alimentatia lor pe parcursul celor 9 luni de sarcina, dar si de tratamentele de infrumusetare la care se supun in acest interval, produsele chimice daunatoare fatului fiind trecute pe „Lista neagra” a substantelor cu care acestea evita sa intre in contact. Pe rationamentul conform caruia, atat timp cat acestea nu intra in organism, nu au cum sa afecteze fatul, femeile insarcinate sunt interesate sa afle ce le este permis si ce nu in materie de tratamentele referitoare la frumusetea lor exterioara.

Asadar, iata cateva sfaturi ce s-ar putea arata de un real folos pe perioada graviditatii:

Produsele cosmetice

Confuntandu-se cu schimbarile prin care corpul e nevoit sa treaca pe parcursul lunilor de sarcina, femeile au nevoie de un mic ajutor din partea produselor cosmetice pentru a-si recapata increderea de sine. Cu toate astea, produsele bogate in chimicale ori vitamine care promit a stopa imbatranirea, contin numeroasi factori daunatori, atat pentru tine, cat si pentru fatul tau. Iata asadar produsele cosmetice interzise in mod absolut pentru femeile gravide:

Accutane (acidul retinoic) – prescris de catre medic contra acneei, substantele din compozitia sa pot cauza malformatii (deseori ireversibile) pentru copil, uneori chiar retard mintal ori deficiente de vorbire. Daca, fara sa fi consultat in prealabil un medic specialist, ati inceput un tratament pe baza de acid retinoic, acum e momentul sa ii puneti capat si sa va prezentati in cel mai scurt timp la medicul dermatolog, cel care va va indruma pentru un control amanuntit la doctorul care va monitorizeaza sarcina, pentru a sti daca bebelusul dvs. a fost sau nu afectat.

Produsele cosmetice anti-imbatranire, bogate in vitamina A, pot, de asemenea conduce la malformatii in cazul copilului, asta daca vitamina amintita e prezenta intr-un dozaj mare.

Inainte te intrebuintare, e recomandat a se citi cu atentie lista de ingrediente din care crema anti-rid este alcatuita, iar daca ceva nu vi se pare clar, ori nu intelegeti anumite denumiri, indicat e sa consultati sfatul medicului.

Impachetarile corporale si baile fierbinti determina o crestere a temperaturii corpului, iar asta poate dauna grav sarcinii si, implicit, copilului. In cazul impachetarilor, riscul de deshidratare este crescut, ceea ce poate duce in unele cazuri la o nastere prematura.

Ceara de epilare pubiana

Contrar temerilor nefondate ale unora dintre femeile insarcinate, acest tip de procedura cosmetica nu implica riscuri nici pentru mama, nici pentru copil. Niciunul dintre cei doi nu e afectat prin aplicarea cerii epilatoare, atat doar ca, din cauza sensibilitatii crescute a mamei din aceasta perioada a graviditatii, ea ar putea resimti o intensificare a durerii decat in mod normal. Cu toate acestea insa, unele femei au declarat ca, in urma smulgerii firelor de par, au aparut anumite vase de sange sparte in zona inghinala.

Vopsitul parului in timpul sarcinii

In momentul in care alegi vopseaua de par, ar trebui sa te uiti dupa una bazata pe uleiuri de plante sau henna, pentru a incerca a te feri de compusii chimici ce ar putea fi absorbiti de pielea capului.

Astfel, mai ales in primul trimestru de sarcina, e necesar a se evita astfel de vopsele care au in compozitia lor substante daunatoare ce pot degenera in cancer, chimicalele reusind sa treaca chiar si prin placenta, ajungand, astfel, la bebelusul predispus in acest mod la malformatii congenitale.

Asteapta, asadar, sa apelezi la vopselele de par doar dupa primele trei luni de sarcina, iar ulterior acestui interval, fa-o doar de cateva ori, fara a depasi cantitatea de vopsea recomandabila, clatind din abundenta pielea cu apa, la final. Pe cat posibil, incearca sa nu iti vopsesti sprancenele, caci o eventuala infectie la ochi ar fi periculoasa atat pentru tine personal, cat si pentru procesul nasterii.

Poti participa/vedea aici, un sondaj la care au raspuns unele mamici privind numarul de vopsiri in sarcina.

Argo

Suspansul si tensiunea erau la cote maxime. Dreptatea nu isi ocupa pozitia normala, pentru ca setea de razbunare depasea orice inchipuire. Oh…Oare vor scapa cu viata? 

Pe langa faptul ca Ben Afflek arata bine, aceste ganduri dominau mintea mea pe masura ce urmaream filmul „Argo”. De la inceput, spectatorii sunt introdusi intr-o lume atat de diferita de a lor, o lume parca situata la milioane de ani distanta. Si totusi…sunt imagini de doar acum 30 de ani. Actiunea filmului se invarte in jurul tensiunii din Orientul Mijlociu; ultimul shah al Iranului, Mohammad Reza Pahlavi, se refugiaza in Statele Unite din cauza faptului ca poporul dorea sa il spanzure. Americanii refuza sa il extradeze, de aceea populatia infierbantata ia cu asalt ambadasa Statelor Unite de la Teheran, unde aproximativ 50 de persoane sunt capturate. Sase americani insa reusesc sa scape, deoarece cladirea ambasadei era singura care dadea spre srada. Ei se refugiaza la resedinta ambasadorului canadian, Ken Taylor.

In acest moment intra pe fir Tony Mendez, un agent CIA, care are un plan neobisnuit de a ii scoate de cei sase din Iran. Realizand ca este doar o chestiune de timp pana cand ei vor fi gasiti si omorati, Mendez isi da seama ca trebuie sa se grabeasca. De aceea, filmul se concentreaza pe rolul pe care l-au jucat CIA si Hollywood. Hollywood? Da, corect.

Agentul pregateste un „film-fantoma“, el fiind regizorul, iar cei sase echipa de filmare. Desi in realitate planul nu era de a fi „pus in scena“, filmul totusi si-a atins scopul. Argo era numele acestui film – fantoma, fiind un SF despre monstri si eroi. In realitate, Argo este vorba despre eroi, insa nu imaginari, ci adevarati. Oameni cu adevarat mari, care au avut curajul de a-si risca propia viata, doar pentru a salva sase persoane.

M-a impresionat dedicarea personajului principal. Cand era in Iran, aproape gata de a-si duce planul la indeplinire, este sunat din Statele Unite pentru a i se aduce la cunostinta ca trebuie sa se intoarca de urgenta acasa. Totul este anulat, iar el este liber de orice angajament. Dupa o lupta interioara crancena, decide ca este de datoria lui sa ii salveze pe cei sase. Asa le promisese, si asta avea de gand sa faca, oricat il va costa. Oare toti oamenii sunt gata pentru asemenea sacrificii? Neascultarea lui ii putea aduce mari prejudicii: functia, un salariu bine platit…chiar viata.

A ales sa ramana alaturi de cei sase si sa isi duca planul la indeplinire. M-a uimit taria lui de caracter si m-a impulsionat ca inainte de toate, sa nu uit sa fiu om. Atat cat imi sta in putere, vreau sa ajut pe cei in nevoie. Oricat ma va costa, oricat de greu ar fi, din momentul in care fac o promisiune, sa o duc la capat. Pentru mine pot fi simple vorbe, dar cineva crede in mine si se bazeaza pe cuvintele mele.

Nu gresesc cand il numesc pe Tony Mendez un erou…un erou pentru acele sase persoane si pentru altii…o inspiratie si un model.