Un iad, un purgatoriu şi o perfecţiune

Ştiţi că lumea este făcută din culori şi forme? Da… probabil că ştiţi ..dar le vedeţi? Când aţi privit cerul ultima oară? aţi văzut ce forme au norii, aţi văzut coroanele copacilor? copacii nu au doar trunchi….
Poate că ne ferim să spunem adevărul… dar înăuntrul nostru suntem noi… suntem o fiinţă ce încearcă să crească… ce tinde să devină perfectă…
Perfecţiunea nu există...
Cine spune asta?.ceva-ul care nici măcar nu are curajul să deschidă uşa spre el, ceva-ul care nu s-a privit în ochi . Cel ce nu ştie cum e să treacă esenţa pământului din nervurile frunzelor în nervii săi …şi să-l  liniştească. Cel care nu ştie cum ploaia de Mai purifică…nu doar udă. Cel care nu ştie cum e să oferi, să te oferi.. chiar cu preţul de a fi trântit cu brutalitate de pământ de cel care nu te mai vrea…. Perfecţiunea nu e uşor de atins…dar nici imposibilă. Perfecţiunea este în noi…..
În purgatoriul celor  care luptă…..e greu e foarte greu….nu  vreau să vorbesc despre asta..pentru că din lupta aia am ieşit sfâşiat….mai rupt în bucăţi decât un ceainic zdrobit de-un critic orb….am ieşit cu bucăţi rupte din mine..am ieşit cu mlădiţe ce aştept să înmugurească…vreau să înmugurească ..vreau să văd ce flori nasc…
Voi reliefa şi iadul…iadul celor mulţi…..
e în fiecare zi, oriunde.e lumea celor mulţi şi fără de nimic. E lumea în care stăpână este ea….nu-i voi spune numele pentru că am jurat să o reneg pe viaţă…am fugit din lumea ei cu-n grup de renegaţi, vai de ei..dar cu sclipiri…am plecat cu respectul, schimbarea , acceptul , inovarea şi alţi 4….care vor să îşi păstreze identitatea secretă…. Nu ştiam unde am să ajung, bucăţi din mine, probabil cele încleştate cu metal, vroiau să se întoarcă înapoi în acel regat, m-am agăţat  de tot ce puteam de îndoieli, speranţa , milă, de mine …să nu mă las să mă duc înapoi, de unde nu aş mai fi putut scăpa ……am scos, cu lacrimi şi durere, tot ce era mai metalizat din mine şi apoi m-am lăsat sub o ploaie de Mai. Şi acum mai simt cum strigă, răni ce nu se vor vindeca….cum vrea să o slujesc din nou..dar nu….a apus….a apus păcatul….păcatul de a nu trăi… de a nu mă simţii. Nu mai trăiesc în globul de cristal şi cercul de şanse …nu mai sunt adormit cu acelaşi cântece de leagăn, nu mă mai hrănesc cu hrană ……nu ştiu ce e mai bine pentru mine….dar, alţii crezi că pot?
culori, văd culori.. senzaţii….sunt atât de multe…uneori mă copleşesc…alteori mă sperie şi mă ascund sub un pretext..dar nu pot să stau mult căci ele vin peste mine…ca un rău învolburat şi dacă nu lupt să supravieţuiesc….mă trag la fund şi cine mă mai salvează….cum să pierd eu privilegiul de a simţi soarele , atingerile şi durerea… şi de a căuta fără sfârşit un sfârşit…
Cum?

Muzica si internetul

La fel ca si multe alte domenii si domeniul muzical s-a mutat in mai mica sau mai mare masura pe internet. Acest lucru se poate vedea prin faptul ca odata cu crestrea numarului de download-uri de melodii de pe interent, a avut loc o scadere a vanzarilor de CD-uri. Piata muzicala se schimba si industia trebuie sa tina cont de acest lucru pentru a tine pasul.
    Dat fiind ca domeniul muzical este unul din domeniile cele mai piratate, din ce in ce mai multi artisti prefera sa isi faca propriile lor site-uri de muzica si sa isi posteze pe ele melodiile care pot fi accesate gratuit. Unele astfel de site-uri permit downloadarea gratuit iar unele dintre ele solicita o suma modica pentru a face acest lucru. Oricum cred ca si voi ati observat ca in ultimii ani succesul uni cantaret sau al unei melodii nu se mai masoara in numarul de discuri vandute ci in numarul de accesari pe youtube .
    Pe de alta parte daca muzica ar fi toata gratis si disponibila oricui pe interent, di ce ar mai trai artistii nostri preferati? Multi dintre ei pleaca in turnee fara sfarsit pentu a-si castiga existenta, si trebuie sa recunoastem ca nimic nu se compara cu atmosefra unui concert bine organizat. Acestor site-uri de muzica se datoreaza din punctul meu de vedere si inmultirea festivalurilor de muzica. In ultima vreme cu bucurie am remarcat ca din ce in ce mai multe festivaluri si concerte se organizeaza si pe teritoriul tarii noastre, iar unele dintre afise contin nume rasunatoare din industria muzicala internationla.
    Personal prefer sa nu piratez muzica de pe interent, mai ales ca exista atata posturi de radio care emit si online, fara sa mai vorbesc de site-uri de genul youtube unde gasesti melodii si videoclipuri  din anii 20 pana in prezent, dar e optiunea fiecaruia dintre noi daca face sau nu acest lucru.

Îmi aparţin?

Pot să spun că mi-e teama… da pot.. în mod normal nu mi-ar fi frică de viaţă, pentru că ştiu că are părţi bune, părţi mai puţin bune, are pentru fiecare câte ceva.
Dar dacă asta nu e viaţa mea?
Dacă sunt aspiraţiile şi visul unui copil de 6 ani? Dacă sunt în visul lui? Dacă fiecare zi din viaţa mea e  un fragment dintr-un vis de o secundă, al lui? Mi-e teamă…. dacă am să-l dezamăgesc? dacă tot ceea am să construiesc eu se va prăbuşii  când se va trezi…  eu nu am să mai fiu, mă voi fi pierdut ca “cenuşa în mare”..la fel şi universul pe care l-am creat pentru el.  Ar putea să mă viseze şi mâine.. şi am să-l duc şi mai departe….Dar poate nu o să mă mai viseze pe mine, ci pe o persoană din realitate pe care vrea să o pastreze aproape chiar şi în vis…..
Dar îmi îngheaţă inima…când ma gândesc că aş putea fi …..visul unui batrân, ultimul său vis. Dacă sunt o reconstituire a tuturor regretelor lui….dacă …. dacă visul se va curma brusc.. Dacă am să îi întristez ultimul somn dulce, bietului batrân, arătându-i ce ar fi putut să devină dacă nu ar fi fost prea laş, poate. Trezeşte-te! nu vreau să fiu ultima persoană pe care o urăşti…
Off..prizonier în visul ăsta de viaţă, o viaţă ce se va curma brusc şi nu ştiu dacă va mai începe… Mi-e teama că tot ce ating, nu-mi aparţine mie ci, lui, celui care mă plasmuieşte.Mi-e teamă ca sunt doar un corp care îi materializează gândurile în vis. Mi-e teamă de momentul trezirii.
Dar dacă  sunt în propriul vis? Ce reprezint aspiraţiile….sau regretele?
Şi câti ani am?

Acolo unde marea întâlneşte ţărmul

Aşa târziu , de ce m-ai chemat?
De ce aici?
Ştii cât de mult urăsc marea noaptea, mi-e teama să nu mi te ia …
De ce taci?
Stă nemişcată , un trup angelic împietrit….De ce tace?
Ce ochi negrii are…şi ce adânci ! Nici măcar lumina stelelor nu poate răzbate negura ochilor ei…
De ce priveşti doar la cer?
Vrei să îl absorbi pe tot în ochii tăi?
De ce taci ? De ce nu mă priveşti? Prin ce lumi oare îţi umblă gândurile , pe unde pribegeşti…
De ce eşti rece? De ce nu clipeşti? Ce joc e ăsta? Vrei să mă părăseşti?
Ea nu răspunse …El pleacă sfâşiat. … Tot ce a fost se pare..s-a încheiat !
O Perseidă lumină cerul o dată , iar ea se stinse în urma lui , pentru ultima dată..

Îţi mulţumesc …

Îţi multumesc că ai facut greşeala.
Îţi mulţumesc pentru fastuasele temple pe care le-ai construit pentru mine, aşa mari …aşa pustii , chiar nu ştii că nu poţi să faci oamenii să te slujească daca nu vor?
Îţi muţumesc pentru marile corăbii , voi putea naviga cu ele pe marea de lacrimi.
Îţi mulţumesc pentru sacii cu seminţe de ură, invidie şi aroganţă pe care mi i-ai dat , dar aceştia nu rodesc pe solul meu .E prea îmbibat cu respect şi luminat de prea multi sori.
Îţi mulţumesc pentru faptul că îmi aud ecolul  când încerc să îţi vorbesc şi pentru faptul că am cunoscut persoana care are mereu dreptate.
Îţi multumesc pentru liberatea din închisoare şi pentru faptul că a trebuit să  ascult glasul omenirii redat de natură prin foşnetul frunzelor şi adierea vântului..a fost uşor …glasul tau însă , nu l-am putut descifra..e prea metalic.
Îţi mulţumesc pentru că a trebuit să îmi făuresc singur modelul în viaţă şi pentru faptul că mi-ai arătat ce să nu fiu !
N-am să intru pe poarta principală aducându-ti ofrande pentru tot ce mi-ai daruit. Nu am să fiu în faţa lumii ceea ce vrei tu , pentru că eu văd lumea altfel  şi o simnt altfel..Sunt altfel.

Distractie garantata cu bancuri

Petrecerile sunt unele dintre cele mai bune momente in care ne bucuram de o atmosfera relaxata si detasata. Sa mergi la o petrecere nu este nimic altceva decat un motiv de bucurie deoarece acolo este locul de reuniune cu toti prietenii cu care nu v-ati mai vazut din cauza faptului ca ati fost presat de timp la serviciu.
Deasemenea, in cadrul unei petreceri se danseaza, se canta si de ce nu, se spun bancuri noi. Petrecerea trebuie sa fie un prilej pentru relaxare si bucurie, asadar si bancurile se pot incadra cu usurinta in aceasta categorie. De ce sa spunem bancuri la o petrecere? Deoarece oricine iubeste bancurile, acestea fiind foarte variate.
Din punctul de vedere al complexitatii bancurilor, acestea sunt numai bune pentru orice ocazie deoarece exista o gama larga de bancuri din care puteti sa alegeti.
Tot pentru distractie, in special in weekend-uri sunt valabile si spectacolele amuzante. Ar fi foarte interesant sa mergeti la stand-up comedy sau la alte evenimente care se petrec in pub-uri sau baruri deoarece de foarte multe ori acestea contin si momente amuzante, momente in care veti avea zambetul pe buze.
Daca preferati sa ramaneti acasa sau daca aveti multe responsabilitati pentru serviciu si trebuie sa stati la birou, atunci aici puteti gasi o nota de relaxare citind bancuri. Aceasta este cea mai simpla cale prin care va veti putea bucura de momente de bucurie chiar daca nu sunteti impreuna cu cei dragi. Bancurile le puteti citi direct de pe internet, unde veti gasi foarte multe genuri de bancuri, pentru ca relaxarea este garantata! Site-urile cu bancuri sunt pline cu zeci de categorii mai noi sau mai vechi, asadar totul depinde numai de dumneavoastra. Ca sa amintim doar cateva din categoriile de bancuri care fac furori, ar fi : bancuri cu blonde, bancuri cu Bula, bancuri cu Alinuta, bancuri cu Ion si Gheorghe, bancuri deocheate, seci, scurte, cu intrebari si raspunsuri, cu nebuni, cu scotieni, politice, politiste si lista poate continua mult si bine. Exista cate o categorie de bancuri pentru aproape fiecare categorie de oameni. Sigur veti gasi bancuri care sa va mentina zambetul pe buze.
Daca insa totusi veti alege varianta petrecerii si va veti hotari sa fiti spiritul petrecerii si sa ii faceti pe toti ceilalti invitati sa rada, atunci cea mai buna metoda este sa spuneti bancuri care au un substrat si mai amuzant decat mesajul in sine. Deasemenea, o alta categorie de bancuri care este potrivita la orice eveniment si anume cea a bancurilor seci care se pot gasi pe diferite site-uri pe intenet.
O petrecere nu se poate numi o petrecere adevarata daca pe tot parcursul ei nu are si astfel de momente de relaxare, momente in care toti invitatii sa rada si sa se bucure de atmosfera creata.
In concluzie, o cale foarte buna pentru ca dumneavaostra sa va puteti relaxa, sa puteti sa mai uitati din grijile cotidianului este sa participati la astfel de petreceri sau pur si simplu la iesiri cu prietenii care pot fi cu adevarat amuzante si relaxante.